Dilemmad, deliirium ja 77 LATi.

"Nii, kes teab mis on asimuut?"

Monday, December 17, 2007

Dendrodebiilsus ja topograafiline debiilsus

ja fekaalovaalid.
Nii möödus SAS-Ranger-Commando-sabotöör Riistani eelmine nädalavahetus. Elik toimus Kaitseliidu aktivistide õppus "Diversandi muretu lapsepõlv". Reede õhtul kell 20.00 metsa. Varustus: Kaart, kompass, vibu/aer/AK4 ja lahingpaariline. Minu puhul Andre. Trass circa 15 km, läbida 5 kontrollpunkti. Esimesse punkti sai kas mööda teed, või otse läbi metsa.
Loomulikult otsustas Ronald the Magnificent, et tema on sitaks osav metsas öösel asimuudi järgi liikuja. Vabalt noh, minu järel võiduni!

1,5 tundi ekslesime siis metsas....

Enne kui valgusrakettide järgi esimesse punkti jõudsime. Olime ajaliselt tugevad viimased. Esimene punkt - summutitega relvade (airsoft) abil vaenlase hävitamine pimedas. Õhupallid vaenlaseks (meile oli 3 palli), aega 7 minti, aegajalt lasti valgurakkette, siis üldse nägi midagi. Oma 3mest pallist hävitasime Commandos style neli. 2 jäi veel hävitamata, kuna eelmiste tüüpide pallid kandusid meile salaja üle. Seda saime hiljem teada.
Järgmine punkt - aega 5 minti, relvapeidiku otsimine - maja 100m sinna, peidik lõunaseina läänenurgas. Aega läks niipalju kui kohalejooksmine võttis. Osad tüübid olid 5nda mindi lõpus õnne peale üles leidnud, meie olime kiireimad. Nojah, Kaitseliit ikka.

Edasi autole külgmiini panemine. 2 UZRGM sütikut, 10m tamiili ja teipi, mis vihmase ilmaga EI JÄÄ puude külge kinni. Läksime oma miine siis ehitama ja vaatasime, et mingid tüübid helkisid end metsaall peites (KLi helkurpaelad ilusti ümber käte, njah). Täistabamused, täispunktid.

Edasi saime 2 mandarini. Tahtsin neid kohe sööma hakata, aga ei võind. Mandarinid simuleerisid granaate. Vaja oli vaenlase patrulli kahjustada granaatide abil. 100m sirge teelõik, autod mõlemal pool, vastavalt sinna poole, kuhu kõndis patrull, näitas auto neile seljatagant täistuledega valgust. Ühel pool teed kuusik, teisel pool avar põld. Kummale poole peidavad end kõik kaitseliitlased? Metsa. Kuhu roomab übersupersoldat Riistan? Põllule! Kuhu peidab end sneaky bastard Andre? Auto taha! Kes ainukesena vahele ei jää ja täispunktid saab? Ronald ja Andre. Mwah!

Ja lõpuks kauguste määramine. Ainuke asi, mida Ronald peale orienteerumise veel ei oska. 15 punkti 30st :-(
Tagasiteel veel 7 kilti kõndimist. Palusin Andret, et lähme läbi metsa, saab kiiremini. Mind ei võetud kuulda. Õnneks.
Ajaliselt jäime absoluutselt viimaseks. Tulemuselt? 3/8. Teisest kohast jäime 1 punktiga maha. Bwahahaha!

Vanemad olid too nädal Kreekas. Sain kella 11 paiku päeval sõnumeid stiilis: Vein hea, oleme natsa purjus.
Jajah, innustav siin Eesti kliimas.
Aga väga mõnus nädal oli. Projekt "Kooselu" sujus üle oodatu hästi. Bez problema!

Kolonelkaptenkindraladmiral Riistan

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Niipaljusid inimesi on KaPo asunud jälgima:

Ticket broker Yankees tickets