Dilemmad, deliirium ja 77 LATi.

"Nii, kes teab mis on asimuut?"

Sunday, September 28, 2008

Nuudlid ja hapupiim



kookospähklid on mingil imelikul põhjusel kõige paremad ainult lõuna ajal



vasakul on hr Igihaljas Fu ja parempoolset ma ei tea


Käisin salongis juukseid lõikamas. Seal töötas kolm uhkete soengutega poissi ja paar tüdrukut, kes kõik jälgisid telekast seda, kuidas hiina taikonaut avakosmoses lipukesega vehib. Sunny teatas neile, mida me tahame ja tõmmatigi mulle koniauguga lina üll ja lõigati juukseid. Kohalik trend on veidi pikemad juuksed. Mina tahtsin lühikesi ja sain ka.

Hiljem ostsin 3.50 eest paari võlts-Nike sokke, mis mulle isegi jalga läksid ja päris mugavad on. Pesukäsna ostsin ka: 1.50. Muideks, siin pole metallrahasid, isegi poolejeenised ja kümnendikjeenised on paberist. Paberrahad ongi tegelikult hiinlaste leiutis. Nagu ka lakk ja kolb ja raketiküttus jm (allikas: wikipedia).

Nüüd natuke toidust. Üldiselt peale nädalat hakkab riis juba natsa vastu. Vahel sööme Hainani kana. Siin on üks koht, kus seda tehakse. See on suht räppane hoov, mille kõrval ehitatakse maja ja tolmutatakse palju. Õnneks on seal nii pime, et väga pole näha mida sööme. Hainani kana on terve küpsetatud kana, mis on üpriski soolane. Kana süüakse siin igal pool kilekinnastega. Kõrvale joome külma õlut. Kui restoran vähe puhtam oleks ja kanal pead otsas poleks, oleks see väga nauditav elamus. Omanik on ka lahe selles kohas, ta väidab, et me oleme parimad kliendid. Üldiselt aga pole kohalik köök mitte vähimalgi määral sarnane sellega, mida Panges pakutakse. Hainan on nii erinev ilmselt sellepärast, et ta on saar. Maismaa toitu saab siin ühest eksklusiivsest restoranist. Viimane on aga üpriski kallis: kolme inimese söök maksis viimati 70 jeeni. Neil on isegi inglise keelne menüü, kus pakutakse mitut rooga, mis sisaldavad fungus´t. Ukse peale on neil kleebitud A3 formaadis Miki ja Minni Hiir.

Teine koht, mida tihti külastame, on kohalik kiirtoidukoht Pala. Me käime seal tihti, sest suudame seal ise toitu tellida. Tuleb vaid sõrmega mõne burksi peale näidata. Nad juba teavad meid ja kilkavad alati, kui siseneme. Nende logo meenutab kahtlaselt palju Nesquicki jänest.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Niipaljusid inimesi on KaPo asunud jälgima:

Ticket broker Yankees tickets