Dilemmad, deliirium ja 77 LATi.

"Nii, kes teab mis on asimuut?"

Sunday, July 08, 2007

Shakharthveli

R66vkapitalism on muutnud paljuski gruusia maapiirkondade palet drastiliselt. T2ielik t66puudus, riigi tagant varastamine, noorte seas narkomaania ja k6ik sellega kaasask2iv on suutnud muuta ka inimesi. 20 aasta tagustest lugudest v6ib kuulda ainult kylalislahkusest kohalike seas. Aga t2na on lood teised.

Suures osa inimesi yritab igal v6imalikul moel turistide pealt raha teha, mis on loomulikult arusaadav, kui keskmine palk kuus ei yleta 30 dollarit. Selle tulemus on aga, et ka eesti tudeng paigutub samasse sihtgruppi ameerika rahaturisti, jaapani fototuristi ning saksa joomaturistiga. Ja see on kurb. Vanemad inimesed kyll veel naeratavad kui ytled neile kust p2rit oled, kui juhul kui needsamad vanemad inimesed juhuslikult peavad restorani mida sa parajasti kylastad, siis ysna tihti ei takista see neil sulle ikkagi m6nusalt soolast arvet keeramast.

Kahjuks on n2ha ysna palju pisikeste asjadega vahelt v6tgmist, a la ostad paar j6ev2hki ning 6lut ja sult v6etakse 2 krooni vahelt, sellega, et antakse liiga v2he sente tagasi. Ja nii korduvalt.On elus pettunud inimesi, kes seletavad, kuidas ka uus valitsus Shakasvili juhtimisel pole suutnud mitte midagi korda saata.

Aga 6nneks on ka n2ha ehtsat, justnimelt sellist ehtsat, nagu gruusia kohta r22gitakse, k2itumist. Mees, kellel pole ametlikku t66d, sest piirkonnas lihtsalt pole t656d v6tta, s6idutas meid ringi Telavi piirkonnas 4,5 tundi. Meid viidi kloostritesse, mis on p2rit originaalidena! 5-7 sajandist, kirikusse 11. sajandist, mis annab suuruse poolest igale eesti kirikule silmad ette ja oleks meid sisse smugeldanud ka kinnisesse veinikeldrisse, kus ta varem t66tas, kui poleks olnud pyhap2ev. Ja k6ige selle eest olime varem kokku leppinud, et maksame talle circa 140 krooni. Kui me ekskursiooni l6pus tahtsime talle rohkem raha pakkuda, siis ta keeldus, soovides ikka algul kokkulepitud v2ikest summat. Alles p2rast keelitamist oli n6us rohkem raha v6tma.

Kohalikud traditsioonid on aga s2ilinud. Vanemate naiste musta kandmise komma v2idetakse kohalike poolt tulenevat justnimelt vene vallutusega 1801 aastral. 6llejoomisega on siinkandi kohalikel v2ga huvitav komma: nimelt juuakse 6lut nende terviseks, kes sulle mingil p6hjusel ei meeldi - nt. halbade inimeste, abielurikkujate jms terviseks. Aga jommis Joosepi pyydlusi seletada kohalikele demokraatia olemust ei saatnud eriti suur edu.

Aga nyyd Gorisse Stalini muuseumisse. P2ikest k6igile.

1 Comments:

At 2:07 pm , Blogger Sander said...

keegi ei seleta mingit faking demokraatiat kellelegi.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Niipaljusid inimesi on KaPo asunud jälgima:

Ticket broker Yankees tickets