Dilemmad, deliirium ja 77 LATi.

"Nii, kes teab mis on asimuut?"

Saturday, July 07, 2007

Chacha

4nda juuli hommikul v6tsime Joosepiga seljakotid selga ja p6rutasime.... Riiga. Aga me ei piirdunud ainult sealsete kohalike iluduste vaatamisega, kuigi ei saa vaielda, et Riias on k6ige suurem ilusate tydrukute kontsentratsioon Ida Euroopas. Nimelt me j2tkasime oma reisi Tbilisisse - Gruusia, nugade, veini, kylalislahkuse ja maniakaalse liikluse maale.

Tbilisi liiklus koosneb ladadest, opelitest (skoor!), mercedestest ja bmwdest ning mar`sutkadest. Minul, kes ma olen suur Poola liikluse f2nn, oleksid siin autojuhina n2rvid juba ammu yles 6eld. Joosepile liiklus meeldib, aga temal on seda hea targutada, tal pole autojuhi- ning autom6lkimiskogemust.

Eltustase on v2ga varieerus. Kesklinnas on k6rvuti h22rberid lobudikega. udikke on circa 4 korda rohkem. R66vkapitalism, aga lootustandev. Kohalik kohvikute t2nav ei j22nud millegi poolest Rooma kesklinnale alla.

Keele poolest on syndinud ime. Kui ainus 2ratuntav keel (peale exchange ja dollar siltide) on vene keel, siis olen isegi mina sunnitud aru saama enam v2hem poolest tekstist, kuid 6nneks siiski r22gib joosep normaalselt.

Koostasin liti universaalsetest asjadest, mis on levinud enam v2hem yle maailma> coca cola, lokkav alkoholism, bmwd ja tymm, tupac ja akon rulz. List ei ole eriti lootustandev elik maailm on arvatavasti hukule m22ratud.

Kuna joosep mul k6rvcal irvitab, siis pean kindlasti mainima, et kohe esimesel 6htul s6brunesime grusiinidega ning j6ime sarvest metsiku koguse veini ning ytlesime nii m6negi toosti. Ja p2rast proovisime chachat. Mis oli joosepile liig :-) Mm, kohalik hea gruusia vein restoranis 35 kr liiter. chacha samakallis. chacha on loomulikult isetehtud puskar.

Aga kylalislahkus on t6esti v6imas. K2isime eile sunni mosees ja ajasime kohaliku mullaga peaaegu tunnikese juttu. Seda k6ike siia ymber kirjutada ei j6ua, aga n2hes nii teda kui tema koguduseliikmeid ei j22nud kyll alles midagi selle piirkonna metsikuse eelarvamustest.

T2na j6udsime Telavisse, v2ikelinna Ida Georgias. Mul l2ksid silmad s2rama, kui enne seda linna wikipediast uurisin, ajaloolisi saite kui palju. Niisiis, nyyd linna yhte 6lut jooma ning siis kohalikega ringreisi maksumust tingima.



As-Salamu Alaykum

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Niipaljusid inimesi on KaPo asunud jälgima:

Ticket broker Yankees tickets